Terveyspalvelualalle koululaisten kesäharjoitteluohjelmasta sopimus

Terveyspalvelualan sopimusosapuolet, Työnantajaliitto HALI ja Terveyspalvelualan Unionin jäsenliitot, haluavat omalta osaltaan tukea peruskoululaisten, kymppiluokkalaisten, lukiolaisten ja TUVA-koulutukseen (aiemmin kymppiluokka ja Valma-koulutus) osallistuvien nuorten mahdollisuuksia tutustua työelämään osana ”Tutustu työelämään ja tienaa” -kesäharjoitteluohjelmaa. Ohjelman tarkoituksena on tarjota koululaisille omakohtaista kokemusta toimialan työpaikan toiminnasta ja niiden työtehtävistä.

Nuorella voi olla vain yksi tämän suosituksen mukainen tutustumisjakso samalla työnantajalla kunakin vuonna. Kaksi viikkoa tai kymmenen työpäivää kestävän kesäharjoitteluohjelman mukainen työsuhde voidaan sijoittaa 1.6.–31.8. väliseen aikaan vuosina 2023–2025.

”Tutustu työelämään ja tienaa” –kesäharjoitteluohjelman suorittamisesta maksetaan kertakaikkisena palkkana 390 euroa vuonna 2023, 400 euroa vuonna 2024 ja 410 euroa vuonna 2025.

Palkka sisältää tutustumisjaksolta kertyneen lomakorvauksen. Palkasta maksetaan lakisääteiset sosiaaliturvamaksut henkilön iästä riippuen.

Lisätietoja: työmarkkina-asiamies Päivi Salin

Asiasanat: