Jytynuoret

Ammattiliitto Jyty ja sen jäsenyhdistykset järjestävät nuorille aikuisille ja opiskelijoille suunnattua alue- ja paikallistoimintaa, johon on helppo osallistua oman elämäntilanteen ja asuinpaikkakunnan mukaan.

Haluamme tukea nuoria aikuisia ja opiskelijoita heidän ammattiyhdistysharrastuksessaan. Jytyssä ja jäsenyhdistyksissä annetaan mahdollisuuksia oppia, onnistua ja osallistua. Jytynuoria ovat alle 37-vuotiaat jytyläiset.

Monipuolisia osallistumismahdollisuuksia ja monia merkityksiä

Moni on ammattiliiton jäsen tavan tai ansiosidonnaisen työttömyysturvan vuoksi. Se on tärkeä päätös. Jäsenyys on yhteiskunnallista vaikuttamista. Jäsenten ansiosta työehdoista sovitaan yhdessä tulevaisuudessakin. Jyty tarjoaa myös monipuolisia osallistumismahdollisuuksia iästä tai esimerkiksi ammattiliittokokemuksesta riippumatta. Mitä ammatillinen järjestäytyminen ja Jytyn jäsenyys merkitsevät sinulle?

  • Jyty tarjoaa järjestöharrastuksen
  • Jytyssä jokainen saa sanoa mielipiteensä ja osallistua päätöksentekoon yhdenvertaisena
  • Jytyn toiminta sopii opiskelun jälkeiseksi alumnitoiminnaksi
  • Jytyssä syntyy ammatillista yhteisöllisyyttä
  • Jyty tuo iloa arkeen ja inspiraatiota opintoihin
  • Jytyn jäsenyys on työelämävaikuttamista

Jyty järjestää kaikkien yhdistystensä nuorille aikuisille ja opiskelijoille omia valtakunnallisia koulutuksia, joissa perehdytään työelämävaikuttamiseen, ammattiyhdistystoimintaan tai esimerkiksi henkilöstön edustamiseen. Koulutukset on suunniteltu myös työelämän peruskursseiksi.

Koulutuksista tiedotetaan mm. uutiskirjeillä ja liiton nettisivujen koulutuskalenterissa.

Oma yhdistys järjestää paikallistoimintaa

Oman alueesi nuorten aikuisten tapahtuma järjestetään kerran tai kahdesti vuodessa. Liiton valtakunnallisia tapahtumia järjestetään muutaman kerran vuodessa. Alueellisista ja valtakunnallisista tapahtumista tiedotetaan jäseniä muun muassa uutiskirjein. Paikalliset ja alueelliset tapahtumat ovat usein täysin maksuttomia, mutta toisinaan voi olla pieni omavastuu.

Opiskelijat

Kehitä ammatillisuuttasi ja työelämätaitojasi ja aloita valmistautuminen työelämään. Ammattiliitto Jyty ja sen jäsenyhdistykset ovat aina myös sinua, nuorta ammattilaista, varten. Ammattiliiton jäsenyys ei ole ainoastaan perusoikeutesi työelämässä, vaan se kuuluu myös ammatilliseen kasvuusi ja kehitykseesi. Jytyn tuki ei ala vasta valmistuessasi.

Opiskelija saa oman yhdistyksensä jäsenedut ja liiton kaikille jäsenille tarjoamat jäsenedut ja palvelut. Opiskelija voi valita yhdistyksekseen joko paikallisen jäsenyhdistyksen tai valtakunnallisen yhdistyksen.

Lue lisää: Jytynuoret Facebookissa

Lisätietoja Jytynuorista: