Yhdistysavaimen ohjeet

Yhdistysavain on yhdistyksille suunniteltu nettisivutyökalu, jonka avulla voidaan helposti ja edullisesti luoda omat kotisivut ja ylläpitää niitä. Yhdistysavaimeen on suunniteltu Jytyn visuaalisen ilmeen mukainen ulkoasuteema.

Ulkoasuteeman uudistuksen yhteydessä Jytyn yhdistykset siirtyvät käyttämään Yhdistysavaimen kotisivutyökalun uudistettua versiota, joka on käyttöliittymältään erilainen kuin aiemmin käytetty Classic-versio. Vanhaa Classic-versiota käyttävät Jytyn yhdistykset siirtyvät siis samalla uuteen Yhdistysavaimen käyttöliittymään. Jos yhdistyksellä ei ole ollut Yhdistysavaimen nettisivuja aiemmin, luodaan sivusto alusta asti uudella käyttöliittymällä ja ulkoasuteemalla.

Miten uusi ulkoasu otetaan käyttöön?

Jytyn yhdistyksille on laadittu ohjeet Yhdistysavaimen uuden ulkoasuteeman käytöstä. Ohjeistossa on neuvottu kohta kohdalta toimenpiteet uuden ulkoasun käyttöönottoon. Tutustu ensin ohjeistoon alla olevasta linkistä.

Täysin uuden sivuston luominen Yhdistysavaimella

Mene Jytyn Yhdistysavain-sivulle: www.yhdistysavain.fi/liitot/jyty/ ja täytä sivuston alalaidassa olevat tiedot. Yhdistyksen sivuston osoite on oletuksena jytyliitto.net -päätteinen ja osoitteen etuosaan tulee yhdistyksesi nimi. Net-päätteisestä osoitteesta ei tule lisäkuluja. Jos halutaan fi-päätteinen tai joku muu pääte, omasta verkkotunnuksesta pitää maksaa ja sitä pitää hakea erikseen. Sivuston perustaja saa automaattisesti pääkäyttäjäoikeudet sivustolle ja ulkoasuteeman käyttöön.

Vanhan Classic-version päivittäminen uuteen ulkoasuteemaan

Saadaksesi uuden ulkoasuteeman käyttöön, sinun pitää vaihtaa myös sivuston Yhdistysavain-versiota. Tämä edellyttää sisällön kopiointia nykyiseltä Classic-sivustolta uuteen versioon. Tähän on tarjolla näppärä työkalu. Sivuston etusivu ja muut ominaisuudet pitää kuitenkin rakentaa uudelleen. Uusi käyttöliittymä on kuitenkin helppokäyttöinen ja opit sen nopeasti.

HUOM! Yhdistyksesi nykyinen Classic-sivusto on julkisesti näkyvillä siihen saakka, kunnes päätät julkaista uuden sivuston. Voit siis rakentaa uuden sivuston valmiiksi piilossa ja kaikessa rauhassa ennen julkaisua.

Uusi Yhdistysavain-versio löytyy nykyisen Yhdistysavain Classic -sivuston sisältä. Jos haluat ottaa uuden työkaluversion ja ulkoasuteeman käyttöön, on hyvin tärkeää siirtyä joka kerta uuden työkalun puolelle, kun muokkaat tai rakennat sivustoa. Kaikki muokkaukset tallentuvat uuden työkalun puolelle, kunhan muistat välillä tallentaa.

Materiaalipaketti

Jytyn visuaalisista materiaaleista, kuten kuvista ja logoista, on kerätty materiaalipaketti. Sen voi kopioida pakattuna tiedostona. Pakattu tiedostopaketti (zip) avautuu Windowsiin integroidulla pakkausohjelmalla tai jollakin muulla zip-ohjelmalla. Materiaalipaketin kuvat on optimoitu valmiiksi oikeaan kokoon käytettäväksi Yhdistysavaimessa. Lataa materiaalipaketti itsellesi seuraavasta linkistä:​

Yhdistysavaimen hinnat:

Jytyn Yhdistysavaimen ale-hinnat: YA Start 16,20 €/kk tai YA Plus 27 €/kk. Jyty suosittelee jäsenyhdistyksilleen Yhdistysavaimen Plus-version käyttöönottoa. Jytyn ulkoasuteema toimii täydellisenä Plus-versiossa. Start-versiolla pärjää myös, mutta kaikki sivuston ominaisuudet eivät ole siinä käytössä. Ilmaista Free-versiota emme suosittele.

Ohjeita ja linkkejä:

Jytyn sivu Yhdistysavaimessa: www.yhdistysavain.fi/liitot/jyty/
Jytyn Yhdistysavaimen infosivu (tämä sivu): /jyty/materiaalipankki/yhdistysavaimen-ohjeet/
Jytyn Yhdistysavaimen infosivu Omanetissä (Alue- ja paikallistoiminta > Yhdistyksen viestintä), kirjautuminen:
/jasenyys/jasenyyden-hoito/sahkoiset-asiointipalvelut/
Yhdistysavaimen oma ohjeisto: ohjeet.yhdistysavain.fi/

Lisätietoja:

Yhdistysavaimen asiakaspalvelu: asiakaspalvelu@yhdistysavain.fi tai chat, johon pääsee kirjautumisen jälkeen oman sivuston verkkotyöpöydältä tai Yhdistysavaimen nettisivuilta.

Lisätietoja Yhdistysavaimesta Jytyssä: