Ammattialat

Jytyläisiä on moneksi: jäsenistömme kattaa yhteensä noin 2000 ammattinimikettä. Suurimpia ammattialojamme ovat sihteeri-, hallinto-, asiantuntija- ja ict-työ, nuoriso- ja järjestötyö, sosiaali- ja terveysala, kirjastoala sekä kasvatus ja koulutus.

Aktiivisen ammattialatoimintamme avulla kehitämme jäsentemme ammatillista osaamista ja identiteettiä sekä vahvistamme edustamiemme alojen tunnettuutta ja arvostusta työmarkkinoilla.

Ammattialatoimintamme lyhyesti

  • Kehitämme jäsentemme ammatillista osaamista järjestämällä erilaisia ammatillisia koulutuksia ja tilaisuuksia, kuten ammatillisia opintopäiviä, webinaareja ja opiskelijatilaisuuksia.
  • Olemme aktiivisesti mukana yhteistyökumppaneina ammatillisilla messuilla ja tapahtumissa.
  • Teemme ammatillista vaikuttamista esimerkiksi kirjoittamalla mielipidekirjoituksia ja kannanottoja.
  • Vaikutamme ammattialoja koskevaan lainsäädäntöön sekä tuemme liiton edunvalvontatyötä.
  • Tiedotamme toiminnasta uutiskirjeitse, koulutus- ja tapahtumakalenterissa, Jyty-lehdessä, sosiaalisessa mediassa sekä nettisivujen ammattialakohtaisilla sivustoilla.

Tutustu ammattialoihin alla näkyvistä kuvakkeista.

Ammattialaryhmät

Ammattialaryhmien uudet jäsenet valittu – katso ryhmien esittelyt!

Ammattiliitto Jytyn uudet ammattialaryhmät on valittu vuosille 2022–2023. Uusissa ammattialaryhmissä on jytyläisiä asiantuntijajäseniä kasvatuksen ja koulutuksen alalta, kirjastoalalta, nuoriso- ja järjestötyöstä, sihteeri-, hallinto-, asiantuntija- ja ICT-työstä sekä sosiaali- ja terveysalalta.

Lue lisää >