Jytyläiset eivät tee lakonalaista työtä 14.12.

SAK:n jäsenliitot ovat ilmoittaneet vuorokauden kestävästä laajasta poliittisesta lakosta työpaikoilla 14. joulukuuta. Ammattiliitto Jyty vastustaa hallitusohjelman rajuja työelämäheikennyksiä, mutta ei osallistu tässä vaiheessa SAK:n jäsenliittojen ilmoittamaan lakkoon. Jyty muistuttaa, että sen jäsenet eivät tee lakonalaista työtä.

Ammattiliitto Jytyn ohjeistus jäsenilleen on, että jytyläiset menevät normaalisti töihin torstaina 14.12., mutta eivät tee toisen ammattiliiton työtaistelun piiriin kuuluvien jäsenten töitä. Jytyn jäsenet tekevät ainoastaan omat työnsä ja työtehtävänsä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että Jytyn jäsenet eivät vaihda työvuorojaan eivätkä tee ylityötä ennen lakkoa tai lakon aikana.

Ammattiliitto Jyty vastustaa voimakkaasti hallitusohjelman työelämäheikennyksiä. Hallitusohjelma sisältää suuren määrän heikennyksiä työelämään, työntekijän oikeuksiin, lakko-oikeuteen, työsuhteen ehtoihin, työttömyysturvaan ja sosiaaliturvaan.

Jyty on ottanut monin eri tavoin kantaa hallituksen työelämäheikennyksiä vastaan. Jyty on antanut esimerkiksi hyvin kriittisen lausunnon työrauhalainsäädännöstä. Jyty osallistui myös STTK:n yhteiseen Kohtuus kaikessa -mielenosoitukseen lauantaina 18. marraskuuta Helsingissä. Myös työtaistelutoimet ovat mahdollisia, mikäli hallitus jatkaa yksipuolista sanelupolitiikkaa. Pyrimme kuitenkin löytämään ratkaisun ensisijaisesti neuvotteluteitse.

Lue lisää aiheesta:

Asiasanat: