Jytyläinen, kiitos kun vaikutat

Jyty on ilmoittanut poliittisesta lakosta pääkaupunkiseudun varhaiskasvatuksessa 31.1. Miksi?

Maamme hallitus suunnittelee poikkeuksellisen laajamittaisia heikennyksiä työlainsäädäntöön, työntekijöiden asemaan ja sosiaaliturvaan. Ammattiliitto Jyty on poliittisesti sitoutumaton – emme siis pyri kaatamaan hallitusta, vaan muistuttamaan yhdessä sopimisen merkityksestä uudistuksia tehdessä. Tässä tilanteessa meidän on pakko toimia jäsentemme ja suomalaisen työelämän hyväksi.

Toivon, että työtaistelumme välittää hallitukselle viestin, ettei näin voi eikä saa edetä. Työelämää pitää kehittää, ei rikkoa, ja tasapainoinen ratkaisu voidaan löytää neuvotteluteitse.

Moni on kysynyt, miksi lakkomme kestää vain päivän, vaikka muu varhaiskasvatus OAJ:n jäseniä lukuun ottamatta lakkoilee kaksi päivää. Lakkoilu ei ole koskaan itsetarkoitus, vaan lakkoon mentäessä pyrimme aina minimoimaan lakon muille kuin sen varsinaiselle kohteelle aiheuttaman vahingon ja samalla käyttämään jäseniltä saatuja varojamme vastuullisesti. Olemme liitossa arvioineet, että tässä kohtaa yhden päivän lakko välittää hallitukselle saman viestin kuin kahden päivän lakko. Siksi siis vain yksi päivä.

Jos kuulut lakon piiriin, haluan jo etukäteen kiittää Sinua. Olet osoittamassa meidän kaikkien puolesta, että jossain menee raja. Valtaosa edes hallituspuolueiden äänestäjistä ei ole halunnut sellaisia heikennyksiä, joita nyt ollaan tekemässä.

Jos et kuulu lakon piiriin, ja se harmittaa, toivon ymmärrystä. Tällä kertaa lakko rajattiin näin, mutta jos seuraava tulee, rajaus voi olla toinen. Vaikka et nyt lakkoilisi, voit olla mukana kertomassa, etteivät hallituksen suunnitelmat käy. Viestiä kannattaa viedä eteenpäin esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, suoraan omille kuntapäättäjille tai vaikkapa mielipideosastojen kirjoituksilla.

Lakossa tai et, toimitaan yhdessä yhteisellä asialla kaikkien jytyläisten hyväksi!

Jonna Voima
Puheenjohtaja

Lue lisää lakosta ja usein kysytyistä kysymyksistä


Asiasanat: