”Palkansaajien ääntä on kuunneltava”, vaatii Ammattiliitto Jyty Kohtuus kaikessa -mielenosoituksessa

Ammattiliitto Jyty on tänään lauantaina mukana STTK:n, sen jäsenliittojen ja yhteistyökumppaneiden mielenosoituksessa, jolla vastustetaan hallitusohjelmassa esitettyjä heikennyksiä työntekijöiden oikeuksiin ja sosiaaliturvaan.

Jytyn puheenjohtaja Jonna Voima pitää hallitusohjelman kirjauksia epäoikeudenmukaisena.

– Palkansaajien ääntä on aidosti kuunneltava. Näennäisellä kuulemisella ja yksipuolisella sanelupolitiikalla ei luoda kestäviä rakenteita, Voima kommentoi.

Voima ei usko, että työ- ja elinkeinoministeriön käynnistämä lausuntokierros vientivetoisesta työmarkkinamallista tuo tilanteeseen ratkaisua.

– Jotta työmarkkinamalli voisi toimia, osapuolten on yhdessä sitouduttava siihen, mikä tarkoittaa, että sen on synnyttävä neuvotteluteitse. Sovittelijan toimintamahdollisuuksia rajoittavaa lakia ei pidä säätää.

– Työnantajatkaan tuskin haluavat mallia, joka voi pahentaa työvoimapulaa ja lisätä työtaisteluita, Voima lisää.

Esitys vientimallin kirjaamisesta lakiin on Ammattiliitto Jytylle yksi merkittävimmistä syistä olla mukana Kohtuus kaikessa -mielenosoituksessa, mutta painavia syitä on lukuisia muitakin.

– Määräaikaisten työsuhteiden lisääminen, irtisanomisen helpottaminen, palkaton sairauslomapäivä, lakko-oikeuden rajaaminen, muutamia mainitakseni. Lista on pitkä ja kohtuuton, Voima sanoo.

Kohtuus kaikessa -mielenosoitus lähtee liikkeelle Helsingin Mäntymäen kentältä klo 11.00 ja suuntaa kohti Kansalaistoria, jossa ohjelma alkaa klo 12.00. Jytyn puheenjohtajalla Jonna Voimalla on Kansalaistorilla oma puheenvuoronsa.

Lisätietoja Jytyssä:

Puheenjohtaja Jonna Voima, puh. 050 591 2341, jonna.voima@jytyliitto.fi

Jyty on ammattiliitto, jonka jäsenet toimivat kunta-alalla, hyvinvointialueilla, yksityisellä sektorilla, järjestöissä ja seurakunnissa. Jäsenistön suurimpia ammattialoja ovat sihteeri-, hallinto-, asiantuntija- ja ict-työ, nuoriso- ja järjestötyö, sosiaali- ja terveysala, kirjastoala sekä kasvatus ja koulutus. Ammattiliitto Jyty on STTK:n jäsenliitto.

Asiasanat: