Mitä hyvinvointialueiden työntekijöiden on tarkistettava ensimmäisen palkanmaksun yhteydessä?

Tänään perjantaina 13. tammikuuta on ensimmäinen mahdollinen palkanmaksupäivä uusien hyvinvointialueiden työntekijöille. Työntekijöiden tulee tarkistaa palkkalaskelmasta, onko palkka laskettu oikein.

Tarkista palkkalaskelmastasi myös, onko Jytyn jäsenmaksu peritty antamasi valtakirjan mukaisesti. Työnantajan vaihtuessa Jytyn jäsenten tulee myös päivittää muuttuneet työsuhdetiedot ja yhteystiedot jäsenten sähköiseen asiointipalveluun Jässäriin.

Tarkista palkkalaskelmastasi, onko palkka laskettu oikein

Hyvinvointialueiden ensimmäinen mahdollinen palkanmaksupäivä on perjantaina 13. tammikuuta. SOTE-sopimuksen ja KVTES:n mukaan palkanmaksupäivä on vakituisilla työntekijöillä ja viranhaltijoilla viimeistään kuukauden 16. päivä ja määräaikaisilla kuukauden viimeinen arkipäivä, ellei paikallisesti ole muuta sovittu.

Palkanmaksun yhteydessä työnantajan on annettava työntekijälle palkkalaskelma, josta on käytävä ilmi palkan suuruus ja palkan määräytymisen perusteet. Tarkista palkkalaskelmasi huolellisesti, ja jos huomaat virheitä, ilmoita niistä esihenkilöllesi tai palkanlaskentaan, ja pyydä virheiden korjaamista.

Jos virheitä ei korjata, ole yhteydessä Jytyn luottamusmieheen työpaikallasi. Asian selvittämiseksi pidä tallessa kaikki palkanmaksuun liittyvät dokumentit.

Jytyn palvelukanavat

Tarkista, onko Jytyn jäsenmaksu peritty työnantajalle toimitetun valtakirjan mukaan

Yksinkertaisin tapa maksaa Jytyn jäsenmaksu on antaa työnantajalle valtakirja, jolla jäsen valtuuttaa työnantajan perimään jäsenmaksun suoraan palkasta. Uusille hyvinvointialueille siirtyvien työntekijöiden on varmistettava, että Jytyn jäsenmaksu maksetaan työnantajavaihdoksen jälkeenkin.

Yleensä jäsenmaksuperinnän valtakirjat ovat siirtyneet vanhalta työnantajalta uudelle hyvinvointialueen työnantajalle automaattisesti. Jotkut hyvinvointialueet ovat kuitenkin vaatineet valtakirjan toimittamista uudelleen työnantajan vaihtuessa. Tarkista siis uuden työnantajasi palkkahallinnolta, että jäsenmaksuperinnän valtakirja on varmasti toimitettu.

Mikäli valtakirjaa ei ole toimitettu, pyydä se omalta yhdistyksestäsi tai liitosta, ja toimita allekirjoittamasi valtakirja työnantajasi palkkahallintoon.

Jäsenmaksuperinnän valtakirjan voi pyytää Jytyn jäsenpalvelusta:

Jytyn palvelukanavat

Päivitä muuttuneet työsuhdetietosi ja yhteystietosi Jässäriin

Ammattiliitto Jytyn toiminnan kannalta on erittäin tärkeää, että Jytyn jäsenrekisterissä olevat työsuhdetietosi ja yhteystietosi ovat ajan tasalla. Vuodenvaihteessa aloittaneiden hyvinvointialueiden myötä jäsenten tulee itse päivittää jäsenrekisteriin mahdollisimman pian muuttunut työnantaja ja sähköpostiosoite. Tarkista ja tarvittaessa päivitä myös muut työsuhde- ja yhteystietosi.

Jäsenet päivittävät tiedot suoraan sähköisessä asiointipalvelussa Jässärissä (linkki alla), jonka kirjautumisohjeet löydät sähköiset asiointipalvelut -sivulta.

Yhteystietojen päivittäminen Jässärissä

Mene kohtaan ”Jäsentiedot” ja sieltä kohtaan ”Henkilötiedot”. Tarkista ja tarvittaessa korjaa yhteystietoihin a) osoite, b) puhelinnumero ja c) sähköpostiosoite.

Työsuhdetietojen päivittäminen Jässärissä

Mene kohtaan ”Jäsentiedot” ja sieltä kohtaan ”Työsuhteet”. Työsuhdetietoihin täytyy lisätä pakollisina tietoina a) työnantaja, b) työpaikka, c) jäsenmaksun maksutapa, d) ammatti, e) sopimusala ja f) työsuhteen alkamispäivä.

Kirjaudu Jässäriin

Asiasanat: