Kunta-alan neuvottelut jatkuivat pääneuvotteluryhmässä

​Kunta-alan sopimusneuvotteluissa käytiin maanantaina 7.2. alustavaa keskustelua muun muassa sopimuskauden pituudesta, erilaisista palkankorotusmalleista ja sopimusraameista. Myös työelämän kehittämiskysymykset olivat pöydällä. Pääneuvotteluryhmä kokoontuu seuraavan kerran torstaina 17.2.

Ammattiliitto Jyty, joka muodostaa yhdessä JHL:n kanssa pääsopijajärjestö JAU:n, tavoittelee neuvottelukierroksella muun muassa useampivuotista palkkaohjelmaa ja yleiskorotuksiin painottuvia palkantarkistuksia. Yleiskorotuksen tulee olla sekalinjainen, jotta myös matalimmat palkat korottuvat riittävästi.

Jyty neuvottelee kunta-alan keskeisistä sopimuksista, joita ovat kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus (KVTES), sosiaali- ja terveydenhuollon sopimus (SOTE-sopimus) ja teknisen henkilöstön sopimus (TS). Nykyinen sopimuskausi päättyy helmikuun lopussa.

Sopimusneuvotteluissa henkilöstöä edustavat kolme kunta-alan pääsopijajärjestöä, Julkisen alan unioni JAU, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO sekä Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö SOTE. Vastapuolella työnantajaa neuvotteluissa edustaa Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT.

Lue lisää Jytyn sopimustavoitteista:

Lue lisää Jytyn sopimusneuvotteluista:

Asiasanat: