Kunta-alan pääneuvotteluryhmässä esiteltiin sopimustavoitteita

​Kunta-alan sopimusneuvottelut jatkuivat maanantaina 25.1. pääneuvotteluryhmän kokouksella, jossa KT ja pääsopijajärjestöt esittelivät kukin yleisellä tasolla omat sopimustavoitteensa. Seuraavan kerran neuvotellaan kahden viikon päästä maanantaina 7.2.

– KT ja pääsopijajärjestöt esittelivät pääneuvotteluryhmässä KVTES:n sopimustavoitteensa. Keskustelua käytiin yleisellä tasolla ja kukaan ei vielä lähtenyt avaamaan palkankorotusten tasoja, Jytyn puheenjohtaja Jonna Voima kertoo.

– Ammattiliitto Jyty tavoittelee tällä neuvottelukierroksella reiluja palkankorotuksia sekä monivuotista, matalapalkka-aloihin kohdistuvaa palkkaohjelmaa. Jyty muodostaa yhdessä JHL:n kanssa pääsopijajärjestö JAU:n, Voima jatkaa.

– Tärkeä tekstitavoite on henkilöstön edustajien aseman parantaminen, jolle on erityisen suuri tarve nyt, kun kuntasektori on hyvinvointialueiden myötä muutosten edessä. Tavoittelemme myös mm. etätyöhön liittyviä sopimuskirjauksia sekä perhevapaita koskevien sopimuskirjausten päivittämistä, Jytyn puheenjohtaja sanoo.

Perhevapaauudistuksella on haluttu jakaa perhevapaita vanhempien välillä aiempaa tasapuolisemmin, ja tämä on syytä huomioida myös kunta-alan sopimuksissa.

Jyty neuvottelee kunta-alan keskeisistä sopimuksista, joita ovat kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus (KVTES), sosiaali- ja terveydenhuollon sopimus (SOTE-sopimus) ja teknisen henkilöstön sopimus (TS). Nykyinen sopimuskausi päättyy helmikuun lopussa.

Sopimusneuvotteluissa henkilöstöä edustavat kolme kunta-alan pääsopijajärjestöä, Julkisen alan unioni JAU, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO sekä Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö SOTE. Vastapuolella työnantajaa neuvotteluissa edustaa Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT.

Lue lisää Jytyn sopimustavoitteista:

Lue lisää Jytyn sopimusneuvotteluista:

Asiasanat: