HUS Asvian 150 tekstinkäsittelijän työsuhde päättyy

HUS:n tekstikäsittelypalvelua koskevat yt-neuvottelut päättyivät 9.11. Neuvotteluiden tuloksena 150 henkilön työsuhde päättyy HUS Asviassa. Alustava arvio vähennystarpeesta oli alun perin enintään 180 henkilöä.

Automaattisen puheentunnistuksen käytön laajenemisesta kerrottiin 23.10. HUS Asvian toimitusjohtaja Tuula Lasander perustelee vähennystarvetta sillä, että automaattisen puheentunnistusjärjestelmän käyttöönotto vähensi tekstinkäsittelyn tarvetta hyvin voimakkaasti.

"Olemme tarjonneet muuntokoulutusta kaikille neuvottelujen piirissä olleille ja siten vähennystarvetta on voitu jonkin verran pienentää", sanoo Lasander.

Puheentunnistuksen käyttöaste on tällä hetkellä jo 80 prosenttia. Lasanderin mukaan digitaalinen murros tapahtui tekstinkäsittelyssä erittäin nopeasti.

HUS Asvia on terveydenhuollon tukipalveluyksikkö ja osa HUS-kuntayhtymää. Se ttuottaa HUS:ille laitoshuoltopalveluja, potilas- ja henkilöstöruokailupalveluja, asiointi-, osastonsihteeri- ja tekstinkäsittelypalveluja sekä henkilöstö- ja talouspalveluja.