Aluevaalien ennakkoäänestys alkanut – katso jytyläiset ehdokkaat!

​Aluevaalien ennakkoäänestys on alkanut keskiviikkona 12.1. Ennakkoäänestys jatkuu tiistaihin 18.1. saakka ja varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 23.1.2022. Aluevaaleihin asettuneille jytyläisille ehdokkaille on perustettu esittelysivusto, jossa ehdokkaat esitellään puolueittain jaoteltuna. Esittelyjen yhteydessä on kerrottu kunkin ehdokkaan vaalipiiri. Äänestämällä vaikutat siihen, kuinka sinun asioista päätetään uusilla hyvinvointialueilla.

Suomen ensimmäisissä aluevaaleissa valitaan aluevaltuustot hyvinvointialueille. Tähän asti kuntien vastuulla on ollut sosiaalihuollon, terveydenhuollon ja pelastustoiminnan järjestäminen. mutta jatkossa niistä vastaavat hyvinvointialueet. Hyvinvointialueella on itsehallinto, ja ylintä päätösvaltaa alueen asioissa käyttää aluevaltuusto.

Aluevaalien vaalipiirinä on hyvinvointialue. Asuinpaikkasi määrittelee, minkä hyvinvointialueen ehdokasta voit äänestää. Hyvinvointialueita on 21. Helsinkiläiset eivät äänestä aluevaaleissa, koska Helsingissä sosiaali- ja terveydenhuollosta sekä pelastustoimesta vastaa jatkossakin kaupunki.

Lue lisää: Jytyläiset aluevaaliehdokkaat!

Asiasanat: