STM:n ja THL:n tiedotustilaisuus koronasta: Maskisuosituksista päätöksiä odotettavissa ensi viikolla

Sosiaali- ja terveysministeriön STM:n ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n edustajat pitivät tiedotustilaisuuden Suomen ja maailman koronatilanteesta torstaina 6.8. klo 10 alkaen. Tilaisuudessa kerrottiin, että mahdollisista maski­suosituksista päätöksiä on odotettavissa ensi viikolla.

Tiedotustilaisuudessa STM:n edustajana olivat kansliapäällikkö Kirsi Varhila ja strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki ja THL:stä ylilääkäri Taneli Puumalainen.

Uusien koronavirustartuntojen määrä on valtakunnallisesti vielä vähäinen, vaikka tartuntoja on todettu jonkin verran enemmän heinäkuun aikana.

Viimeisen seurantaviikon aikana eli viikolla 31 (27.7.-2.8.2020) tartuntatautirekisteriin ilmoitettiin 74 uutta tapausta. Edellisellä viikolla tartuntoja ilmoitettiin 51, viikolla 29 ilmoitettiin 42 tartuntaa ja viikolla 28 yhteensä 38 tartuntaa.

Arvioitu tartuttavuusluku on tällä hetkellä 1,10 – 1,40 (90 prosentin todennäköisyysväli).

Uusien tapausten valtakunnallinen ilmaantuvuus viikolla 31 oli 1,3 tapausta 100 000 asukasta kohden. Tätä suurempi ilmaantuvuus todettiin Satakunnan, Helsingin ja Uudenmaan sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiireissä. Osa uusista tapauksista liittyy tunnettuihin tartuntaketjuihin ja seurannassa oleviin tapausryvästymiin, mutta kaikkien tartuntojen kohdalla tartunnan lähde ei ole tiedossa.
Kaikkien uusien tapausten tartuntaketjut jäljitetään, jotta uusia tartuntoja voitaisiin ehkäistä mahdollisimman tehokkaasti.
Viikoittaisten testien määrä on noussut lähes viidenneksellä, ja se on nyt 619 testiä 100 000 asukasta kohden. Tautitapausten osuus näytteistä on ollut jo usean viikon ajan pieni, vain 0,2 prosenttia.

Tiedotustilaisuuden esitysaineistot ja tilaisuuden teemoihin liittyvä muu materiaali:

Asiasanat: