Kunta-alan työriidan sovittelu jatkuu

​Kunta-alaa uhkaavan työriidan sovittelu on jatkunut tällä viikolla. Kunta-alan sopijaosapuolet eli Jytyn ja JHL:n muodostama JAU, JUKO ja SOTE sekä Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT kokoontuivat myös tänään torstaina 10.3. aamulla sovitteluun valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan johdolla. Sovittelu jatkuu jälleen huomenna perjantaina 11.3.

Jyty tavoittelee sopimusratkaisuun reiluja korotuksia, eli käytännössä julkisen sektorin yleisen tason mukaisia sopimuskorotuksia sekä sen lisäksi koko kuntasektorille ja tuleville hyvinvointialueille kohdennettavaa palkkaohjelmaa, jolla korjataan palkkausepäkohtia ja palkkojen jälkeenjääneisyyttä. Työelämän laadun parantaminen edellyttää myös sopimustekstien kehittämistä. Tavoitelistalla on mm. perhevapaauudistuksen huomioiminen virka- ja työehtosopimuksissa.

Kunta-alan sopimusten voimassaolo päättyi 28.2.2022 eli kunta-ala on ollut sopimuksettomassa tilassa maaliskuun alusta alkaen. Sopimuksettomassa tilassa työntekijäpuolella on mahdollisuus vauhdittaa neuvotteluita esimerkiksi työnseisauksilla. Jyty, JHL ja JUKO jättivät maanantaina 7.3. lakkovaroituksen, koska neuvotteluteitse ratkaisua ei vaikuttanut syntyvän. Kaksi päivää alkava lakko kohdistuu Rovaniemellä ja Jyväskylässä kunta-alalla työskenteleviin, ja alkaa 23.3. jos sitä ennen ei saavuteta sopimusratkaisua.

Lue lisää Jytyn sopimusneuvotteluista:

Seuraa sopimusneuvotteluja sosiaalisessa mediassa: #reilutkorotukset

Asiasanat: