Jäsenyyslajit

Jytyyn kuuluu kolmenlaisia jäseniä: varsinaisia jäseniä, opiskelijajäseniä sekä kannatusjäseniä. Alla on kerrottu tarkemmin eri jäsenyyslajeista.

Varsinainen jäsen

Varsinaisena jäsenenä kuulut Ammattiliitto Jyty ry:n jäsenyhdistykseen. Työttömyyskassa Aariaan kuulut automaattisesti, jos et liittyessäsi ole sitä kieltänyt. Käytössäsi on liiton tarjoamat monipuoliset jäsenedut ja palvelut. Lue lisää jäsenyydestä ja jäseneduista.

Opiskelijajäsen

Opiskelijajäsenelle kuuluvat samat jäsenedut ja -palvelut kuin varsinaiselle jäsenellekin yhdistyksessään. Liittyessäsi Ammattiliitto Jytyyn ja sen jäsenyhdistykseen liityt myös Työttömyyskassa Aariaan, jos sinulla on voimassa oleva työsuhde. Voit liittyä työttömyyskassaan missä tahansa opintojesi vaiheessa, kun aloitat työskentelyn. Ilmoitathan myös, jos valmistut tai työsi opintojen ohella päättyy, jotta jäsentietosi päivittyvät. Voit ilmoittaa muutoksista joko asiointipalvelu Jässärin kautta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen jasenrekisteri@jytyliitto.fi.

Kannatusjäsen

Jäsen, joka jää eläkkeelle, voi edelleen kuulua jäsenyhdistykseen kannatusjäsenenä, jos jäsenyhdistys tällaisen hyväksyy. Kannatusjäsenellä ei ole liittojäsenmaksuvelvollisuutta, äänioikeutta eikä vaalikelpoisuutta Jytyn toimielimiin. Kannatusjäsenellä on yhdistyksen kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus.

Voit liittyä myös Jytysenioreihin, josta lisätietoja Jytysenioreiden nettisivuilta.

Aktiivijäsen

Varsinaisena tai opiskelijajäsenenä voit osallistua ja vaikuttaa yhdistyksesi päätöksentekoon ja hoitaa eri tehtäviä. Yhdistyksen eri tehtäviä ovat luottamusmies, puheenjohtaja, sihteeri, hallituksen jäsen, jäsenasiainhoitaja, rahastonhoitaja, tiedottaja, koulutusvastaava ja nuorisovastaava. Yhdistys edustaa neuvottelupöydässä ja yhteistoimintaryhmissä. Jäsenenä aktiivisuutesi ja tukesi on tärkeää yhdistyksen toiminnalle.

Aktiivijäsenillä on käytössään Omanetti eli liiton extranet. Se sisältää kohdennettua tietoa, julkaisuja, tilastoja, lomakkeita sekä tiedotteita.

Vapaajäsen

Vapaajäsenyyksiä ei ole myönnetty 1.1.2005 jälkeen.

Tietojen luovuttaminen

Ammattiliitto Jyty ry pitää yllä jäsenrekisteriä jäsenmaksujen perintää, edunvalvonta-asioiden hoitamista, jäsenpalveluja ja tilastotietojen kokoamista varten. Tietoja luovutetaan jäsenmaksujen osalta verottajalle ja jäsentietojen osalta Jytyn jäsenvakuutuksen toimittavalle vakuutusyhtiölle. Yhteystietoja luovutetaan vain jäsenetujen markkinointiin, ellet ole kieltänyt tietojen luovuttamista. Tutustu tietosuojaselosteeseen.