Hallitus kertoi, miten koronavirusepidemia vaikuttaa kuntiin

Hallitus piti maanantaina 23.3. klo 11. tilannekatsauksen kuntien tilanteesta. Paikalla oli kuntaministeri Sirpa Paatero. Myös opetusministeri Li Andersson osallistui tilaisuuteen ja vastasi kouluja koskeviin kysymyksiin.

Uutista täydennetty 23.3.2020 klo 14.25. alla olevalla tekstillä:

Kuntapäättäjät ja kuntien henkilöstö ovat odottaneet useita päiviä hallitukselta tietoa koronaepidemian vaikutuksista kuntatalouteen ja henkilöstöön.

Muun muassa Kuntaliitto on vedonnut hallitukseen: Koronakriisi aiheuttaa miljardiluokan kustannukset, pelastuspaketti välttämätön.(kuntaliitto.fi)

Hallituksen tilannekatsaus 23.3. kuntien tilanteesta:

Kuntaministeri Sirpa Paatero kävi läpi hallituksen tilannekatsauksessa koronavirustilanteen vaikutuksista kuntasektorilla.

Ministeri Paatero korosti tilannekatsauksessa, että poikkeustilan talousvaikutusten arvioiminen on riippuvainen tilanteen kestosta. Valtiovarainministeriö seuraa tilannetta aktiivisesti ja kuntien talousvaikutusten kehitystä arvioidaan yhteistyössä kuntien kanssa. Hallitus valmistelee oikea-aikaisia taloudellisia toimia kunnille. Kokonaisarvioon vaikuttaa muun muassa kuntien tulojen väheneminen menojen kasvaessa.

”Kuntia tarvitaan nyt etujoukoissa torjumassa koronan aiheuttamaa haittaa ihmisille, mutta myös taloudellisesti”, ministeri Paatero sanoi.

Opetusministeri Li Andersson osallistui tilannekatsaukseen vastatakseen varhaiskasvatuksen ja vuosiluokkien 1-3 opetuksen järjestämistä koskeviin kysymyksiin. Kansliapäällikkö Pekka Timonen oikeusministeriöstä vastasi kysymyksiin koskien mahdollisten liikkumisrajoitusten käyttöönottoa.

Asiasanat: