Jytyn ammattialatoiminta uudistuu, ja uusiin ammattialaverkostoihin haetaan nyt jytyläisiä kehittämisryhmien jäseniksi vuosiksi 2025–2028.
Nuorten merkitys yhteiskunnallemme on valtava – he ovat tulevaisuutemme tekijöitä. Nuorten kohtaamat haasteet ovat kuitenkin nykyään moninaisempia kuin koskaan.
Maan hallitus päätti kevään kehysriihessä leikata sote-alan järjestöjen valtionavustuksista 130 miljoonaa euroa porrastetusti vuoteen 2027 mennessä. Ammattiliitto Jytyn sote-ammattialaryhmän mielestä on hyvin lyhytnäköistä leikata sote-järjestöiltä, joiden toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön. Erityisen huolestuttavaa on sote-leikkausten vaikutusten kasaantuminen kaikkein heikommassa asemassa oleville.
Mitä ikä merkitsee nuorisotyössä? Entä millä keinoilla kokeneet nuorisotyön ammattilaiset jaksavat jatkaa vaativassa työssä ja muuttuvassa maailmassa, jossa osa nuorista voi entistä huonommin?
”Ai siis pitääkö olla joku koulutus, että voi olla nuokkarilla töissä? Ajattelin, että se on ihan helppoa työtä. Pelataan vaan bilistä ja keitetään välillä kahvia.”
Jytyn mielestä nuorisotyön vaikuttavuutta voidaan parantaa tekemällä nuorisolaista nykyistä velvoittavampi.
Palkintoraadin mukaan Pieksämäen kaupungilla työskentelevä Seija Laitinen on poikkeuksellisen merkittävällä tavalla kehittänyt nuorisotyötä vaikuttavammaksi.
Puutteellinen työturvallisuus, riittämätön henkilömitoitus ja työuupumusriski kuormittavat nuorisotyön ammattilaisia. Seikat käyvät ilmi Ammattiliitto Jytyn tekemästä kyselystä.