TE2024-uudistus

Työllisyyspalvelut siirtyvät kuntien ja kuntayhtymien vastuulle vuoden 2025 alussa, jolloin noin 4000 työntekijää siirtyy valtiolta kuntien palvelukseen. Ammattiliitto Jyty edustaa muutoksessa kuntiin siirtyvää työllisyyspalveluiden henkilöstöä.

TE-palveluista tulee vuoden 2025 alusta osa jokaisen kunnan lakisääteisiä tehtäviä. Suomeen muodostuu uudistuksen myötä 45 työllisyysaluetta, jotka ovat vastuussa työvoimapalveluiden hallinnollisesta järjestämisestä.

TE2024-uudistuksessa siirtyvään henkilöstöön sovelletaan kunta-alan yleisen virka- ja työehtosopimuksen KVTES:n mukaisia ehtoja. Valtion virka- ja työehtosopimuksen soveltaminen siirtyvään henkilöstöön päättyy 31.12.2024.

Jyty neuvottelee kuntiin siirtyvän työllisyyspalveluiden henkilöstön työehdoista

Jyty edustaa uudistuksessa työvoimapalveluiden kuntiin siirtyvää henkilöstöä sekä neuvottelee työehdoista ja palkoista kuntatyönantajien kanssa. Työpaikoilla ja alueilla työvoimapalveluiden henkilöstöä edustavat jytyläisten luottamusmiesten sekä paikallisten yhdistysten verkosto.

Jytyläiset henkilöstön edustajat tekevät paikallista edunvalvontatyötä työpaikallasi ja valvovat, että virka- ja työehtosopimusta noudatetaan. Jytyn jäsenenä saat mm. työsuhdeneuvontaa ja oikeusapua työelämän ja työsuhteiden ongelmakysymyksissä. Lisäksi sinulle on tarjolla koulutuksia, laaja vakuutusturva sekä muita työelämän ja vapaa-ajan jäsenetuja. Lue lisää miksi kannattaa liittyä Jytyyn.

Henkilöstö siirtyy liikkeen luovutuksella

Henkilöstöä siirtyy kuntiin useasta valtion virastosta: TE-toimistoista, ELY-keskuksista, työ- ja elinkeinohallinnon asiakaspalvelukeskuksesta ja KEHA-keskuksesta. Henkilöstö siirtyy uusien työvoimaviranomaisten palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä.

Valtiolla työskentelevät ovat virkasuhteisia. Kunnat ja uudet työvoimaviranomaiset arvioivat tehtävän mukaan, onko kyseessä virka- vai työsuhde. Virkasuhteessa käytetään julkista valtaa. Mikäli tehtävässä ei käytetä julkista valtaa, siirtyy kyseinen palvelussuhteinen liikkeen luovutuksella työsuhteeseen.

TE2024-uudistuksessa käydään useita yhteistoimintaneuvotteluita, joiden aiheena ovat kutakin muutosta koskevat asiat. Yhteistoimintaneuvotteluihin sovelletaan kunnan ja hyvinvointialueen yhteistoiminnasta annettua lakia. Henkilöstöä yhteistoiminnassa edustavat luottamusmiehet. On kuitenkin hyvä muistaa, että TE2024-uudistuksessa ei tavoitella henkilöstövähennyksiä.

Lue lisää TE2024-uudistuksesta:

Tiedotteet