Uusia ohjeita alueille koronavirustartuntojen torjuntaan

Sosiaali- ja terveysministeriö on lähettänyt alueille uusia ohjeita koronavirusepidemian hillintään. Uusimmassa ohjeessa muistutetaan koronavirustartuntojen torjunnasta rajat ylittävässä liikenteessä.

Rajanylityspaikkojen alueelliset viranomaiset ovat avainasemassa tartuntojen leviämisen estämisessä. Sosiaali- ja terveysministeriö painottaa, että kaikkia lainsäädännön mahdollistamia toimia hyödynnetään tehokkaasti. Tavoitteena on, että kaikki maahan tulijat testataan.

Viime viikolla STM lähetti alueille kirjeen, jossa suositeltiin, että voimassaolevat rajoitustoimenpiteet pidetään kaikilla alueilla vähintään nykyisellä tasollaan, kunnes virusmuunnoksen leviämisen estämiseksi tehtyjen toimenpiteiden vaikuttavuutta on voitu edelleen arvioida. Lisäksi suositeltiin, että leviämisvaiheessa olevat alueet ottavat käyttöönsä kaikki leviämisvaiheen toimenpiteet epidemian nopean kiihtymisen estämiseksi.

Kaikki STM:n antamat kirjeet ovat luettavissa kokonaisuudessaan STM:n verkkosivuilla:

Lisäksi opetus- ja kulttuuriministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ovat valmistelleet ohjeistuksen alle 18-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminnan järjestämisestä, rajoittamisesta ja keskeyttämisestä valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisilla epidemiatasoilla.

Lue tiedote Valtioneuvoston sivuilta: