Tekoja tiskiin -kampanja etsii kehittämistarinoita kunta-alalta: ”Kerro ylpeästi kehittämisteoistasi”

Kuntekon Tekoja tiskiin -kampanjassa etsitään syksyn ajan kunta-alalta kehittämistekoja. Parhaat teot ja tekijät palkitaan marraskuussa kutsuvierastilaisuudessa Gaalassa Helsingissä. Tarkoitus on nostaa hyvää kuntatyötä esille ja saada kuntatyöpaikat kertomaan ylpeästi omista kehittämisteoistaan.

Kampanjan toteuttaa Kuntatyönantajien ja pääsopijajärjestöjen yhteinen kunta- ja maakunta-alan työelämän kehittämisohjelma Kunteko 2020.

– Suomalaista kuntatyötä leimaa vaatimattomuus. Omista saavutuksista ja kehittämisteoista ei uskalleta ylpeillä, vaan mieluummin pidetään kynttilää vakan alla, sanoo Kuntekon ohjelmapäällikkö Anna-Mari Jaanu.

– Kunta-ala on täynnä innovatiivisia tarinoita oman työnsä sankareista ja aktiivisista organisaatioista. On isoja tarinoita koko kuntaa koskettavasta muutoksesta sekä pieniä tarinoita arjen ihmeistä. Nyt on aika kertoa niistä kaikille, lisää Jaanu.

Tekojen torilla tehdään suomalainen kuntatyö näkyväksi kaikille

Tekoja tiskiin -kampanjassa kehittämistekoja kerätään Kuntekon Tekojen tori -sivulle. Tekojen torilla on tällä hetkellä luettavissa jo yli 400 kehittämistekoa ympäri Suomea monilta eri toimialoilta.

– Tekojen torin kautta kehittämistekoja on päätynyt myös lehtien palstoille, joten sillä saa hyvää näkyvyyttä hyvälle kuntatyölle. Tekojen tori toimii myös inspiraation lähteenä niille, jotka kaipaavat uusia tuulia kehittämiseen, kertoo Jaanu.

Parhaat palkitaan Gaalassa

Tavoitteena on myös saada vuoden loppuun mennessä vähintään sata uutta kehittämistekoa Tekojen torille. Vuoden 2019 aikana tulleista uusista teoista palkitaan parhaat teot toimialoittain sekä parhaat tekijät Gaalassa (kutsuvierastilaisuus) Helsingissä 20. marraskuuta. Kilpailua varten voi myös vinkata vaikka naapurikunnan hyvästä kehittämistyöstä.

– Haluamme, että kunta-alalla lopetetaan turha vaatimattomuus ja kerrotaan omasta kehittämistyöstä ylpeästi kaikille, kannustaa Jaanu.

Osallistu kampanjaan kertomalla kehittämistekosi 15.10 mennessä!

www.kunteko.fi/tekoja-tiskiin

Lisätietoja:

Anna-Mari Jaanu, ohjelmapäällikkö, puh. +358 50 572 4620, anna-mari.jaanu@kt.fi
Susanna Koivistoinen, projektitiedottaja, puh. +358 50 592 5386, susanna.koivistoinen@kt.fi

Kunteko 2020 – kunta- ja maakunta-alan työelämän kehittämisohjelmaa toteuttavat yhdessä KT Kuntatyönantajat ja kunta-alan pääsopijajärjestöt Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO (JEA, Kuntoutusalan Asiantuntijat ry, Lääkärikartelli, OAJ, Talentia, Suomen Terveydenhoitajaliitto, KTN ry ja Vakava), Kunta-alan koulutettu hoitohenkilöstö KoHo (SuPer ja Tehy) ja Julkisen alan unioni JAU (Jyty ja JHL). Kuntekon päärahoittaja on Europpan sosiaalirahasto (ESR.)