Jyty mukana Maailman mielenterveyspäivässä: Hyvä työelämä tukee mielenterveyttä

Maailman mielenterveyspäivää vietetään 10.10. Suomessa päivää koordinoi MIELI Suomen Mielenterveys ry, joka herättää teemapäivänä keskustelua siitä, että mielenterveys on jokaisen oikeus.

Ammattiliitto Jyty tukee Maailman mielenterveyspäivää tekemällä lahjoituksen MIELI ry:lle, nostamalla teemaa esiin omissa kanavissaan sekä viettämällä henkilöstön kesken Hyvän mielen kahvihetken.

– Jokaisella on oikeus yhdenvertaisesti hyvään mielenterveyteen. Mielenterveystyö ja mielenterveyden tukeminen ovat osa kestävää työelämää, Jytyn edunvalvontajohtaja Jukka Maarianvaara sanoo.

Mielenterveyden häiriöt ovat yleisin syy työkyvyttömyyseläkkeelle siirtymiseen. Nuorten eli alle 35-vuotiaiden työkyvyttömyyseläköityminen on lisääntynyt viime vuosina huolestuttavasti.

– Mielenterveydestä huolehtiminen pidentää työuria. Tämä on merkittävä asia sekä yksilön että yhteiskunnan kannalta. Työkyvyn tukeminen on aloitettava ajoissa, Maarianvaara painottaa.

– Meillä on Suomessa vielä paljon kehitettävää siinä, ettei työelämässä vallitsisi niin vahva on–off-kulttuuri, jossa olet joko terve tai sairas. Siihen väliin mahtuu monenlaisia tilanteita, jotka pitäisi pystyä hoitamaan nykyistä paremmin, Maarianvaara huomauttaa.

Asiasanat: