Eksote hakee säästöjä yhteistoimintaneuvotteluilla

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) on tiedottanut henkilöstöään liittyen johtoryhmälle annettuihin valtuuksiin yhteistoimintaneuvottelujen aloittamisesta.

Päätös yt:n aloittamisesta tehdään hallituksen kokouksessa 9.10.  Eksoten tiedotteen mukaan valtuutus yt-neuvotteluiden valmisteluun ei välttämättä tarkoita suuria henkilöstövähennyksiä.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan yhteistoimintaneuvottelut koskevat koko henkilöstöä. Taloutta pyritään sopeuttamaan noin yhdeksällä miljoonalla eurolla.

Säästötavoitteiden mitoitukseen vaikuttaa se, että palvelurakenne on pyrittävä turvaamaan. Henkilöstön ja henkilöstöjärjestöjen edustajien asiantuntemusta käytetään mahdollisen yt-prosessin suunnittelussa ja säästökohteiden ideoinnissa.

Tiedotteessa todetaan, että Eksoten jäsenkuntien taloudellinen tilanne ei kestä Eksoten kustannusrakenteen nousutahtia. Tilanteen vakavuus korostuu, kun otetaan huomioon, että jo kuluvalla toimintakaudella on katettavana aikaisemmilta vuosilta syntynyttä alijäämää.