Sote-erillisratkaisun selvitystyö käynnistyy Uudenmaan kuntatapaamisella

Sosiaali- ja terveysministeriö käynnistää sosiaali- ja terveyspalveluiden erillisratkaisun selvitystyön. Selvitystyö käynnistyy Uudenmaan kuntien johdolle ja alueen keskeisille sote-toimijoille järjestettävällä keskustelutilaisuudella.

Keskustelutilaisuus on 16. elokuuta 2019 klo 15.30-17.30 Marina Congress Centerissä Helsingissä. Tilaisuuden avaa pääministeri Antti Rinne.

Tilaisuuteen on kutsuttu Uudenmaan kuntien luottamus- ja virkamiesjohtoa sekä keskeisiä muita toimijoita keskustelemaan sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksesta ja Uudenmaan alueellisten erityispiirteiden huomioon ottamisesta uudistuksessa.
Kutsu kuntien edustajille on lähetty 31. heinäkuuta 2019.

Käynnistettävä selvitystyö liittyy pääministeri Antti Rinteen hallituksen ohjelman kirjaukseen selvittää Uudenmaan, pääkaupunkiseudun tai Helsingin alueen erillisratkaisun yhteistyössä alueen kaupunkien ja kuntien kanssa vuoden 2019 loppuun mennessä. Selvitystyön tarkoituksena huomioida alueen erityispiirteet mahdollisuuksien mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksessa ja palveluiden järjestämisessä.

Tilaisuus on medialle avoin. Medialle toimitetaan erillinen kutsu ennakkoilmoittautumisia varten.