Luottamusmiesten teemawebinaari, työoikeus (valehtelu töissä ja potkut alisuoriutumisesta)

1.2.2024

Kello 9.00-12.15

Koulutus

Luottamusmieskoulutus, Työsuojelukoulutus

Valtakunnallinen

Teams

18.1.2024

Ohjelma

Luottamusmiesten teemawebinaari, työoikeus (valehtelu töissä ja potkut alisuoriutumisesta)                            

11.1.2024 Teams-verkkoalusta kello 9.00-12.15

Torstai 11.1.

9.00-9.05      
Webinaarin aloitus ja käytännön asiat                            
Koulutusasiantuntija Tomi Engström, Jyty ry

9.05 –10.30
Valehtelu töissä – oikeudellisia haasteita ja ratkaisuja 

Lakimies, Katariina Sorvanto, KataKoski Oy

Totta vai ei? Oikeusturva vai oikeusmurha?

Mitä jos yksittäinen henkilö tai tietty porukka yhdessä on päätynyt valehtelemaan esimerkiksi jostakusta ihmisestä, tämän työn tekemisestä tai tekemättä jättämisestä? Mitä jos valheita päätyy mediaan? Mitä työnantajan pitää tehdä?

Manipuloiva työyhteisön jäsen voi omien tarkoitusperiensä vuoksi yllyttää sekä itseään että muita muuntelemaan totuutta. Kuinka kannattaa toimia, jos epäillään jonkun tai joidenkuiden käyttävän asemaansa ja luottamusta väärin?

Mikä on luottamusasemassa, kuten hallituksen jäsenenä tai henkilöstön edustajana, toimivan vastuu? Kuka tai mikä lopulta päättää, mitä uskotaan? Kuinka työnantajan edustajat voivat tunnistaa myös ilmiöitä, joissa henkilö valehtelee omasta työpanoksestaan?

 

Keiden kaikkien pitäisi keskustella? Kuinka asioista kannattaisi puhua ja niihin puuttua? Kuinka ei? Miten valheita voi pyrkiä oikaisemaan? Mitkä ovat uusien, ilmoittajalle nimettömyyden takaavien viestikanavien tarjoamat uhat ja mahdollisuudet?

 

10.30

Tauko

10.45

Potkut alisuoriutumisesta

Lakimies, Katariina Sorvanto, KataKoski Oy

Alisuoriutuminen on työntekijän vaikutuspiirissä olevaa aikaansaamattomuutta. Alisuoriutuja saattaa yrittää parhaansa, mutta tulosta ei vaan synny. Muut samaa työtä tekevät pystyvät selvästi parempaan.

Millainen rimanalitus oikeuttaa irtisanomaan työntekijän? Sitä – samoin kuin irtisanomista edeltäviä toimia käydään läpi tässä webinaarissa.

Webinaarissa huomioidaan mahdollisuudet auttaa työntekijää kohentamaan suorituksiaan niin, ettei irtisanomista välttämättä tarvittaisikaan.  Lisäksi käydään läpi muut vaihtoehdot, kuten työsuhteen päättämisen sopimalla.

Opi, mitä alisuoriutumisesta milloinkin saa seurata – ja kuinka sitä voidaan välttää.

 

12.15
Webinaarin päättäminen

 

Tauotus tapahtuu sopivissa väleissä

Osallistumisoikeus

Pääluottamusmiehet, luottamusmiehet ja heidän varaedustajansa sekä paikallisyhdistyksen puheenjohtajat. Osallistumisoikeus palkalliseen koulutukseen saattaa hieman poiketa yksityisellä, kirkon ja AVAINTES-aloilla. Palkalliseksi hyväksytyt koulutukset löydät sivun vasemmasta laidasta kohdasta ”Henkilöstön edustajan koulutus”.

Webinaari on avoin myös kaikkien alojen työsuojeluhenkilöstölle sekä on palkallista kunta- ja hyvinvointialueiden työsuojeluhenkilöstölle.

Mikäli kaksi puolenpäivän mittaista webinaaria ovat peräkkäin, voit yhdistää nämä yhdeksi koko päivän koulutukseksi. Molempiin webinaareihin ilmoittaudutaan erikseen.

Lisätietoja puolen päivän webinaarien palkallisuudesta kunta- ja hyvinvointialueilla tämän linkin takaa.

 

Kustannukset

Ei kustannuksia, maksuton kohderyhmälle.

Lisätietoja

Webinaarin käytännön järjestelyistä ja ilmoittautumisista lisätietoja antaa koulutussihteeri Pia  Kiviniemi, puhelin 020 789 3727 tai sähköposti etunimi.sukunimi@jytyliitto.fi

Ohjelmasta lisätietoja antaa koulutusasiantuntija Tomi Engström, puhelin 020 789 3726 tai sähköposti etunimi.sukunimi@jytyliitto.fi

Ilmoittautumiset

Ilmoittautuminen tapahtuu Jässärin kautta (linkki alhaalla).