Ohjeet lakkoavustuksen hakemiseen

Ammattiliitto Jyty maksaa liiton toimeenpanemaan lakkoon osallistuville jäsenilleen lakkoavustusta, jonka määrä perustuu Jytyn liittohallituksen päätökseen. Näistä tiedotetaan erikseen Jytyn nettisivuilla.

Lakkoavustus maksetaan Jytyn jäsenelle, joka on osallistunut lakkoon työtaistelun alaiseksi julistetussa työssä ja jolla on ansionmenetys lakkoon osallistumisen takia. Lakkoavustusta saa, jos on liittynyt Jytyn jäseneksi ennen lakon alkua.

Lakkoavustusta maksetaan jokaiselta lakkopäivältä, kuitenkin vain siltä ajalta, jolta työnantaja on pidättänyt palkan. Lakkoavustusta maksetaan enintään viideltä päivältä viikossa.

Lakkoavustuksesta 16 euroa on verotonta ja loppuosasta vähennetään verohallinnon päätöksen mukainen vero. Vero tilitetään suoraan liitosta verottajalle.

Huom. Lopullisessa verotuksessa kaikki veronalainen ansiotulo lasketaan yhteen ja lopullinen veroprosentti määräytyy vuoden aikana kertyvien tulojen mukaan. Verokorttia ei tarvitse toimittaa.

Lakkoavustuksen määrä, hakuaika ja maksatus

Lakko yksityisellä opetusalalla 13.–16.5.2024

Jyty maksaa yksityisen opetusalan lakkoon 13.–16.5.2024 osallistuville lakkoavustusta 100 euroa lakkopäivältä. Lakkoavustusta voi hakea lakon jälkeen 17.–30.5.2024.

Lakko yksityisellä opetusalalla 23.–24.4.2024

Jyty maksaa yksityisen opetusalan lakkoon 23.–24.4.2024 osallistuville lakkoavustusta 100 euroa lakkopäivältä. Lakkoavustusta voi hakea lakon jälkeen 25.4.–15.5.2024.

Lakko ammattikorkeakouluissa 23.4.2024

Jyty maksaa Haaga-Helia-, Metropolia- ja Karelia-ammattikorkeakouluissa lakkoon osallistuville lakkoavustusta 100 euroa jokaiselta lakkopäivältä. Lakkoavustusta voi hakea lakon jälkeen 24.4.–15.5.2024.

Lakkoavustusta haetaan lakkoavustus.fi-palvelussa

Ammattiliitto Jytyn lakkoavustusta haetaan sähköisesti osoitteessa jyty.lakkoavustus.fi/hakemus

Tunnistaudu järjestelmään pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tarkista, että kaikki tietosi ovat ajan tasalla ja oikein kirjoitettu. Lakkoavustus.fi-palvelu toimii parhaiten Firefox-selaimen ja Chrome-selaimen uusimmilla versioilla.

Mikäli järjestelmässä ei näy lakon tietoja, tarkista, että jäsenrekisterin tietoihisi on merkittynä oikea työnantaja. Jos näin ei ole, ota yhteyttä ja ilmoita työantajatietosi jäsenrekisteriin sähköpostitse: jasenrekisteri@jytyliitto.fi.

Tarkista myös, että jäsenmaksusi on maksettu. Jos jäsenmaksusi ei ole kunnossa, otathan yhteyttä sähköpostitse jäsenmaksutiimiin osoitteeseen: jasenmaksut@jytyliitto.fi.

Lakkoavustushakemuksen täyttäminen

Lakkoavustushakemukseen täytetään seuraavat tiedot:

  1. Nimi, henkilötunnus
  2. Puhelin, sähköpostiosoite
  3. Kotipaikkakunta
  4. Tilinumero (IBAN -muodossa, esimerkki: FI1234567812345678. Jos pankkitili on väärässä muodossa, hakemus EI tallennu!)
  5. Työpaikan nimi
  6. Työpaikan osoite
  7. Lakkopäivät (valitse ne päivät, jolloin olet ollut lakossa)
  8. Hyväksy ehdot
  9. Tallenna hakemus

HUOM! Lakkoavustus haetaan ammattiliitolta, ei työttömyyskassasta. Jos tarkoituksesi on hakea lakkoavustusta, älä täytä ansiopäivärahahakemusta.

Siirry takaisin usein kysyttyä työsuhteessa