Varhaiskasvatuksen ja perhetyön ammatilliset opintopäivät

10.2.2024 - 11.2.2024

Koulutus

Jäsenkoulutus

Valtakunnallinen

Vantaa, Sokos Hotel Flamingo

14.1.2024

Ohjelma

OHJELMA                                                                           

Varhaiskasvatuksen ja perhetyön ammatilliset opintopäivät   
10.–11.2.2024 Sokos Hotel Flamingo, Tasetie 8, 01510 Vantaa

(Linja-auto kulkee Tikkurilasta Flamingoon 10-15 minuutin välein, matka aika noin 18 minuuttia))

 

Lauantai 10.2.

10.15–10.30
Opintopäivien aloitus ja käytännön asiat                                                 
Koulutusasiantuntija Tomi Engström, Jyty ry

 

10.30-11.30
Alle kouluikäisen lapsen mielenterveyden edistäminen arjessa
KM, FM, asiantuntijakouluttaja Susanna Kosonen, Kosoi

Luennolla saat tietoa, mistä alle kouluikäisen lapsen mielenterveys koostuu ja millaisin käytännönläheisin ja arkisin keinoin voit tukea ja edistää lapsen mielenterveyttä. Saat myös hyvän mielen vinkkejä ammattilaisen mielen hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja miten taiteen keinoin voidaan tuottaa hyvää mieltä.

Susannan Kosonen toimii mielenterveyden edistämisen ja mielenterveysjohtamisen kehittäjänä ja kouluttajana. Hän on kouluttanut tuhansia eri alojen ammattilaisia lasten ja nuorten mielenterveyden teemoihin liittyen.

11.30
Lounastauko

12.30-13.45
Alle kouluikäisen lapsen mielenterveyden edistäminen arjessa jatkuu…

 

13.45              
Tauko

14.00-15.15

Hyvän kautta toimiminen

KM, erityisopettaja, tunne- ja tietoisuusohjaaja Mari Thure

Kuinka voin vahvistaa kasvatustyössäni hyvää, kuinka toimia hyvän kautta ja nojata vahvuuksiin. Innostava ja käytännön läheinen koulutus kasvatusalan ammattilaisille.

Mari on rohkea ja innokas lasten ja nuorten voimavarakeskeisen kasvun lähettiläs. Nopeus, aitous ja energinen ote ovat Marin vahvuudet. Marin koulutukset ovat vastavuoroisia ja sydänlämpöisiä.

 

15.15-15.45

Päiväkahvi

 

15.45- 16.45
Hyvän kautta toimiminen jatkuu…

 

19.45              
Iltaruokailu

Sunnuntai 11.2.

 

9.00-9.25

Ajankohtaista Jytystä ja työelämästä

 

9.30 -11.00

Mitä kaikkea onnelliseen lapsuuteen kuuluu?

Professori, filosofi, tietokirjailija Juha T Hakala

Työelämä on kiireinen ja haastava. Ehkä sen takia olemme erehtyneet ajattelemaan, että myös kasvattamisen olisi oltava jotenkin hienoa ja monimutkaista – sellaista, josta vain harvat selviävät kunnialla. Niinhän asia ei ole. Kasvatuksen ammattilaisten mukaan tavallinen koti riittää mainiosti lapsen kasvuympäristöksi. Jos niin on, ei ammattilaisenkaan tarvitse tavoitella kuuta kasvatuksen taivaalta. Rakastavaan ohjaavaan, riittävän laadukkaaseen kasvun tukeen ylletään ihan arkijärkisin toimin! 

Erinomaista palautetta saanut Juha T Hakala pitää kuulijan mielenkiinnon yllä koko ajan elämänmakuisilla esimerkeillään. Hänen luennoissaan on yleensä enemmän                    ratkaisuvaihtoehtoja kuin yksi.

11.00
Kahvitauko ja huoneiden luovutus

11.30–13.00
Lasten kanssa työskentelevä ammattilainen, ole armollinen itsellesi             

Juha T Hakala jatkaa toisella teemalla…

Yksi havahdus on se, ettei maailma, eikä varsinkaan työelämä muutu yksinkertaisemmaksi. Yllätyksiä tulee, tieto lisääntyy ja tavoitteet pullistuvat. Jos hyväksymme tämän kaiken ehdoitta, se tietysti on kohteliasta ja hyvätapaista, mutta onko se hyväksi meille itsellemme. Mistä kulkevat järkevyyden, velvollisuudentunnon ja kohtuuden rajat?

 

13.00
Lounas

Linja-autoja Tikkurilaan lähtee Flamingon vieressä olevalta pysäkiltä 10 minuutin välein. Matka-aika noin 18 minuuttia. Reittiä ajaa linja numero 570.

Linja-autoja lento-asemalle lähtee Flamingon vieressä olevalta pysäkiltä 10 minuutin välein. Matka-aika noin 10 minuuttia. Reittiä ajaa linja numero 570.

Osallistumisoikeus

Alle kouluikäisten kanssa työskentelevät Jytyn jäsenet.

Mikäli tilaa on, voidaan mukaan ottaa myös ei-Jytyn jäseniä, Tällöin osallistumismaksu on 200 € korkeampi.

Kustannukset

Jos olet kiinnostunut osallistumaan työhyvinvointipäiville, ota yhteyttä yhdistyksesi koulutusvastaavaan siitä, maksaako yhdistys kurssipaketin. Saatuasi yhdistykseltä luvan, voit ilmoittautua Jässärin kautta

Yhdistys maksaa kurssipaketin sopimuksen mukaan (vaihtelee yhdistyksittäin). Jyty suosittelee, että yhdistys maksaa kurssipaketin kokonaan tai omavastuulla.

Työnantajalta kannattaa tiedustella palkallista vapaata koulutusta varten sekä osallistumista kurssikustannuksiin. Mikäli työnantaja tai muu kuin yhdistys maksaa kurssimaksun, voit ilmoittautua suoraan Jässärin kautta Työnantajalla on oikeus hakea koulutuksesta koulutusvähennystä, mikäli työnantaja laskee opintopäivät työajaksi.

Liitto maksaa matkakustannukset edullisimman matkustustavan mukaan.

Kurssipaketin hinta on  235 € (sis. ohjelman, ohjelmaan merkityt ruokailut ja majoitus 2hh). Yhden hengen huoneen lisä on  52 €.

Kurssipaketin hinta ilman majoitusta ja iltaruokailua on   93 €.

Lisätietoja

Opintopäivien käytännön järjestelyistä ja ilmoittautumiseen liittyvissä asioissa lisätietoja antaa koulutussihteeri Pia Kiviniemi, puhelin 020 789 3727 tai sähköposti etunimi.sukunimi@jytyliitto.fi

Ohjelmasta lisätietoja antaa koulutusasiantuntija Tomi Engström, puhelin 020 789 3726 tai sähköposti etunimi.sukunimi@jytyliitto.fi

Ilmoittautumiset

Ilmoittautuminen tapahtuu Jässärin kautta (linkki alhaalla).