Eveliina Reponen blir Jytys organisationsdirektör

Eveliina Reponen har utsetts till Fackförbundet Jytys organisationsdirektör. Hon börjar i uppgiften 27.11.2023.

Filosofie magister Eveliina Reponen byter till Jyty från Servicefacket PAM, där hon har arbetat i olika uppgifter, senast som ansvarig för samhällsrelationer.

– Eveliina kommer med en stark organisationserfarenhet, ett mångsidigt nätverks- och kommunikationskunnande samt en anda av energisk företagsamhet. Hon känner arbetsmarknadsfältet väl och behärskar politiskt påverkande. Med glädje önskar vi Eveliina välkommen som en del av vårt Jyty-team, säger Jytys ordförande Jonna Voima.

Reponen leder Jytys organisationsavdelning och regionverksamhet och är medlem i förbundets ledningsgrupp. Hon har också en betydande roll i förbundets samhälleliga påverkningsarbete.

– Jytys medlemmar är de som i första hand tar emot den alltmer accelererande förändringen i arbetslivet. I denna förändring måste vi följa med och på samma sätt: i spetsen. Jag ser med iver och glädje fram emot att få arbeta med denna utmaning, berättar Reponen.

Jytys långvariga organisationsdirektör Ari Sauros går i pension år 2024.

Tilläggsinformation:

Organisationsdirektör (från och med 27.11) Eveliina Reponen, tel. 043 8267960

Ordförande Jonna Voima, tel. 050 591 2341

Jyty är ett fackförbund, vars medlemmar verkar i kommunsektorn, välfärdsområden, privata sektorn, organisationer och församlingar. Medlemmarnas största branscher är sekreterar-, administrations-, specialist- och ict-arbete, ungdoms- och organisationsarbete, social- och hälsovårdsbranschen, biblioteksbranschen samt fostran och utbildning. Fackförbundet Jyty är medlemsförbund i STTK.