Medlemskort

Som medlem i Fackförbundet Jyty får du ett medlemskort, som också fungerar som ditt försäkringskort hos försäkringsbolaget If. Dessutom får du olika förmåner och rabatter med kortet. Du kan välja antingen ett mobilt medlemskort eller ett medlemskort i plast – du får samma förmåner med båda.

Med medlemskortet kan du få olika rabatter på till exempel inkvartering och båtresor. Se alla förmåner och rabatter som du kan få med Jytys medlemskort på sidan för fritidsförmåner. Du kan få medlemsförmåner med både det mobila medlemskortet och medlemskortet i plast. Uppgifterna om medlemskapet och medlemsavgiften måste vara uppdaterade för att kortet och medlemsförmånerna ska vara giltiga.

Ladda ner Jytys mobilmedlemskort!

Fackförbundet Jyty har infört ett mobilt medlemskort för arbetskraftsmedlemmar, som fungerar i en mobilapp som kan laddas ner till en mobiltelefon. Det mobila medlemskortet används parallellt med medlemskortet i plast. Med det mobila medlemskortet får du samma förmåner och rabatter som med ett medlemskort i plast. Det mobila medlemskortet fungerar som ditt försäkringskort hos försäkringsbolaget If. På kortet anges försäkringsnummer och försäkringens uppgifter. I mobilappen finns även länkar till Jytys medlemsförmåner och aktuella ärenden.

Hur tar jag i bruk det mobila medlemskortet?

Appen laddas ner från App Store eller Google Play, men kan endast aktiveras via en länk som skickas per SMS. Så försök inte ladda ner det mobila medlemskortet från appbutiken förrän du har fått ett aktiveringstextmeddelande från avsändaren MagMa.

Om du vill ha det mobila medlemskortet till ett annat telefonnummer än det ursprungliga, följ dessa steg: Logga in i Jytys e-tjänst Jässäri, gå till Medlemsuppgifter > Personuppgifter > redigera ditt telefonnummer genom att kryssa för rutan E-post för medlemmar bredvid det telefonnummer till vilket du beställa det mobila medlemskortet. Gå sedan till avsnittet Beställning och beställ ett mobilt medlemskort. Systemet visar också det telefonnummer till vilket du beställer kortet.

Läs även de vanligaste frågorna i MagMa-appen.

Medlemskort i plast

Om du väljer ett medlemskort i plast skickas det per post till ditt hem. Medlemmens namn, medlemsnummer och förening anges på medlemskortets framsida. Baksidan på medlemskortet fungerar som ditt försäkringskort hos försäkringsbolaget If. På kortet anges försäkringsnummer och försäkringens uppgifter.

Samma information och förmåner hittas också på det mobila medlemskortet, så du kan använda endera.

Beställning av ett nytt medlemskort

Du kan beställa ett nytt medlemskort genom att logga in i e-tjänsten för medlemmar Jässäri. Under ”Beställningar” kan du välja om du vill beställa ett mobilt medlemskort eller ett medlemskort i plast.

Du får alltid ett textmeddelande om mobila medlemskort. Klicka på länken i meddelandet för att aktivera kortet. Första gången måste du ladda ner appen från din appbutik och registrera dig som användare. Skapa ett användarnamn och lösenord åt dig själv. Du kan sedan logga in i appen med de inloggningsuppgifter du har skapat.

Vi levererar mobilkort en gång i veckan, så du får inte det direkt på din telefon. Medlemskort i plast levereras en gång i månaden.

Mer information:

För mer information, kontakta Jytys medlemsregister: jasenrekisteri@jytyliitto.fi, 020 789 3720 (mån–tis 9–11, tor–fre 9–11)