Luottamusmiesten teemawebinaari, Vaikuttamisen psykologia

11.1.2024

9.00 - 12.00

Webinaari

Luottamusmieskoulutus, Työsuojelukoulutus

Valtakunnallinen

Teams

4.1.2024

Ohjelma

OHJELMA                  

Luottamusmiesten teemawebinaari, Vaikuttamisen psykologiaa

11.1.2024 Teams-verkkoalusta

 

Torstai 11.1.

9.00-9.05      
Webinaarin aloitus ja käytännön asiat                            
Koulutusasiantuntija Tomi Engström, Jyty ry

9.05 –12.00  
Vaikuttamisen psykologiaa luottamusmiehille ja työsuojeluvaltuutetuille 

Turvallisuusasiantuntija, pääkouluttaja Totti Karpela, Mielenrauha Oy

Miten toimia kun toinen osapuoli on haluton kompromisseihin?

Joskus omassa kannassa jääräpäisesti pitäytyminen johtaa tunnepitoisiin vuorovaikutustilanteisiin kun taas joskus haastavat vuorovaikutustilanteet johtavat omiin näkökantoihin jumiutumisen. Taloyhtiön asukas ei suostu noudattamaan kokouksissa tehtyjä päätöksiä, sosiaalitoimen asiakas ei halua seurata ammattilaisten ohjeita, pankin asiakas kieltäytyy luovuttamasta tietoja, joita asiakkuuden jatkuminen edellyttäisi tai henkilöt jotka eivät suostu suoriutumaan velvollisuuksistaan. 

Moni ammattilainen tarvitsee opastusta vaikuttamisen perusteisiin, joiden avulla vastentahtoinen ja yhteistyöhaluton ihminen saadaan toimimaan ohjeiden mukaisesti. 

– Vahvan tunnetilan kohtaaminen 

– Mitä yhteistä on onnistuneella myyntitapahtumalla, poliisin erityistilanteiden neuvottelulla ja rikollisten suosima kohteen manipuloinnilla?

– Vaikuttamisen perusteet

– Viestintää parantamassa

– Syyt, vastavuoroisuus ja vaatimukset 

 

12.00
Webinaarin päättäminen

Tauotus tapahtuu sopivissa väleissä

Osallistumisoikeus

Pääluottamusmiehet, luottamusmiehet ja heidän varaedustajansa sekä paikallisyhdistyksen puheenjohtajat. Osallistumisoikeus palkalliseen koulutukseen saattaa hieman poiketa yksityisellä, kirkon ja AVAINTES-aloilla. Palkalliseksi hyväksytyt koulutukset löydät sivun vasemmasta laidasta kohdasta ”Henkilöstön edustajan koulutus”.

Webinaari on avoin myös kaikkien alojen työsuojeluhenkilöstölle sekä on palkallista kunta- ja hyvinvointialueiden työsuojeluhenkilöstölle.

Mikäli kaksi puolenpäivän mittaista webinaaria ovat peräkkäin, voit yhdistää nämä yhdeksi koko päivän koulutukseksi. Molempiin webinaareihin ilmoittaudutaan erikseen.

Lisätietoja puolen päivän webinaarien palkallisuudesta kunta- ja hyvinvointialueilla tämän linkin takaa.

Kustannukset

Ei kustannuksia, maksuton kohderyhmälle.

Lisätietoja

Webinaarin käytännön järjestelyistä ja ilmoittautumisista lisätietoja antaa koulutussihteeri Päivi Närhi, puhelin 020 789 3748 tai sähköposti etunimi.sukunimi@jytyliitto.fi

Ohjelmasta lisätietoja antaa koulutusasiantuntija Tomi Engström, puhelin 020 789 3726 tai sähköposti etunimi.sukunimi@jytyliitto.fi

 

Ilmoittautumiset

Ilmoittautuminen tapahtuu Jässärin kautta (linkki alhaalla).

Kutsu  lähetetään noin  viikkoa ennen koulutuksen alkua. Tämänkin jälkeen voi vielä ilmoittautua, mikäli koulutuksessa on tilaa. Ilmoittautumislinkki sulkeutuu noin kolme päivää ennen koulutuksen alkua. Teams-linkin  saat noin 1-3 päivää ennen koulutuksen alkua.